Information på bagetiketten.

 

Det med gråt er vigtigt!

En del vine af egen import har en bagetiket med ekstra information.

 

Procentsatserne angiver hvor meget der er af den enkelte drue og årgang

 

Druerne

 

PN: Pinot Noir

 

PM: Pinot Meunier

 

CH: Chardonnay

 

Årgang

 

Udover årgangschampagner, der er 100% én årgang, så er de fleste champagner typisk baseret på én årgangs høst med større eller mindre tilsætning af reserve vine.

 

Både basisårgangen, mængden af reservevine og deres årgang betyder meget for kvalitet og udtryk.

 

Degorgering

 

Angiver den måned hvor bundfaldet er fjernet og proppen er sat i.

 

g/l

 

Angiver hvor mange gram sukker per liter dosagen rummer, hvor tør vinen er.

 

Sulfitter

 

Al vin indeholder sulfitter, loven siger at det skal angives på Dansk - derfor.

 

Om Champagne Selskabet

 

Starten

 

En flaske Deutz Cuvée William Deutz Rosé 1996 overbeviste mig nytårsaften 2007 endegyldigt om, at champagne var meget mere end de gængse, dyre industriprodukter jeg havde været i kontakt med, hvor pris og kvalitet ikke harmonerede. Jeg viste det egentligt godt, vinskribenter har altid berømmet vinene, men jeg havde ikke oplevet det. Jeg måtte lære om champagne, og begyndte en rejse mod en større forståelse af området og vinene, som til stadighed fører mig til nye oplevelser og flere spørgsmål. Min glæde måtte jeg dele med andre, jeg rejste ofte rundt med en kuffert med champagne til vennerne, så man kunne dele oplevelserne og begejstringen. Det var nærliggende at etablere en vinhandel med egen import, da jeg fik muligheden for det i foråret 2012.

 

 

Vin lavet af mennesker

 

Der er i 2013 349 champagnehuse, som står for langt den største del af al produktion, men som kun ejer meget få marker. De køber derfor typisk størstedelen af de druer som de har behov for af bønderne, som ejer størstedelen af jorden, men som har en meget lille produktion. Da der udover 43 kooperativer er omkring 4651 producenter i Champagne, er der rigtigt mange små producenter med tilgang til godt druemateriale fra gode marker, som til gengæld hverken har produktionsstørrelse eller markedsføringsbudget til at hævde sig i konkurrencen.

 

Det er nogle af disse små kvalitetsproducenter, som Champagne Selskabet gerne vil præsentere. Her er der mulighed for at få en god oplevelse og smage nogle vine som er typiske for de steder de kommer fra, vine lavet af mennesker som hører sammen med den jord de dyrker, vine med historie.

 

Den volumen, kapital og erfaring som de store huse har, sætter dem i stand til at skabe nogle virkeligt fantastiske champagner. Her er der ingen overlægger, og markedet for store brands og luksuscuvéer aftager millioner af flasker til hvad der nogen gange kan synes at være eksorbitante priser.

 

Champagne Selskabet fører også udvalgte champagner i denne kategori, som typisk har en agent, grossist eller distributør i landet. Det er vine som har et godt pris/kvalitetsforhold, som er eksponenter for en bestemt stil, eller som simpelthen bare er så gode at man må kunne købe dem. Det er ofte meget begrænsede mængder som lagerføres.

 

 

Egen mikroimport sikrer kvaliteten.

 

Champagne er en af de vine, som er mest følsom overfor varme og lys. Hos producenterne lagrer champagnen typisk i kældre med en temperatur mellem 10 og 13 grader indtil den frigives til salg. Hvis den udsættes for høj varme i kortere tid, eller bliver opbevaret ved stuetemperatur i længere tid, vil den hurtigt miste sin friskhed og ændre både aroma og smag. Den er derfor meget udsat under transport, som bør foregå under temperaturkontrol. Desværre kan det være svært at få garantier for at champagnen ikke har stået på en palle i solen under transporten, eller at den har været opbevaret i uafkølede lagerrum. Endnu værre bliver det, hvis den stilles i flere måneder i en varm butik, der er måske til og med sat en lille spotlight på for at fremhæve den. At købe champagne kan derfor være risikabelt, og indholdet kan have en helt anden kvalitet når den skal konsumeres, end da den forlod kælderen.

 

For at sikre kvaliteten henter Champagne Selskabet selv vinen hos producenten, og kører den direkte i luftaffjedret og airconditioneret varevogn til København, hvor den allerede efter 14 timer bliver placeret i et temperaturkontrolleret lager.

 

© Champagne Selskabet 2012 - 2024

 

info@champagneselskabet.dk